Over Adrie

Na vele omzwervingen waarbij ik van alles heb gedaan, doe ik nu alleen nog maar wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.

Na verschillende bestuursfuncties bij een speel-o-theek en het stoomgemaal in Winschoten werkte ik ook bij de lokale omroep in Winschoten.

Ik begon als fotograaf en tekstschrijver. Een jaar later stuurde ik samen met een collega de hele kabelkrant redactie aan. Elke eerste maandag van de maand kwamen we samen en bespraken we alles wat goed ging en wat beter kon. Met 15 personen hebben we daar een prima tijd gehad. Dezelfde personen gingen mee toen mijn collega en ik werden gevraagd een radioprogramma in elkaar te zetten en te regelen. Dit hebben we gedaan. Elke week redactievergadering, items verzinnen en regelen, verslaggevers op pad sturen, technici regelen en natuurlijk koffie halen voor de presentator.  Erg leuk om te doen.  Ik had toen ook samen met een collega een radio item met de titel "Oog in bedrijf".  We gingen elke week op bezoek bij een bedrijf en maakten een portret van ondernemers die met veel passie over hun bedrijf vertelden.

 

Tijdens een van die bezoeken kwam ik in de Torenstraat terecht. Die wilden graag meer reuring in de straat. Daar ben ik toen begonnen met het organiseren van het Torenstraat Festijn. Nog steeds organiseer ik in de Torenstraat diverse activiteiten samen met de winkeliers daar.

Ondertussen was ik ook al actief bij de reclameverkopen voor de lokale omroep. Toen de accountmanager aangaf te willen stoppen heb ik dat stokje van haar overgenomen. Erg leuk om te doen maar de marketing bleef knagen. Daar lag toch mijn hart.

In 2018 heb ik de knoop doorgehakt. Echt voor mezelf beginnen met wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. En dat is de marketing. Hoe leuk is het om sociale media berichten te maken, cursussen te geven, marktonderzoek te doen, marketingplannen schrijven en bijbehorende activiteiten te bedenken en uit te voeren. En ondertussen kan ik ook nog eens los gaan met mijn grote hobby: fotografie.