Hoe minder geld uitgeven aan je streaming services

Geplaatst op 02-05-2023

Categorie: Muziek, televisie en films

Streaming services zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We genieten van de nieuwste films en series zonder ooit nog naar een videotheek te moeten gaan. Maar wat als je nu minder geld wilt uitgeven aan je streaming services? In dit artikel geef ik je een aantal handige tips waarmee je flink kunt besparen op je maandelijkse abonnementen.

Maak gebruik van gratis proefperiodes

De meeste streaming services bieden gratis proefperiodes aan voor nieuwe klanten. Maak hier zeker gebruik van! Het kan soms wel een maand of twee duren voordat je alle interessante content hebt bekeken. Door de gratis proefperiodes te gebruiken, kun je flink wat geld besparen.

streamingdienstenDeel abonnementen met vrienden of familie

Deel je abonnementen met vrienden of familie. De meeste streaming services laten meerdere gebruikers toe op hetzelfde account. Hierdoor kun je de kosten delen en betaal je maar een fractie van de prijs. Zo kun je toch genieten van alle leuke content zonder dat het je veel geld kost. Dit is één van de meest gebruikte tips die ook in Sir Magazine werd gedeeld.

Ga voor een goedkopere abonnement

De meeste streaming services bieden verschillende abonnementen aan. De goedkoopste abonnementen hebben vaak wel beperkingen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen in SD-kwaliteit kijken of maar op één scherm tegelijkertijd kijken. Kijk goed naar je eigen wensen en behoeften en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Door te kiezen voor een goedkoper abonnement kun je flink besparen op je maandelijkse kosten.

Verwijder abonnementen die je niet gebruikt

Misschien heb je wel meerdere streaming services en gebruik je ze niet allemaal even vaak. Overweeg dan om de abonnementen op te zeggen die je niet of nauwelijks gebruikt. Zo bespaar je flink wat geld en kun je het geld beter besteden aan andere dingen.

Download content om offline te kijken

Veel streaming services bieden de mogelijkheid om content te downloaden zodat je het offline kunt bekijken. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en geen internet hebt. Door content te downloaden bespaar je op je mobiele data en hoef je geen extra kosten te maken.

Hopelijk heb ik je in dit artikel een aantal handige tips kunnen geven waarmee je flink kunt besparen op je maandelijkse streaming kosten. Door de gratis proefperiodes te gebruiken, abonnementen te delen, te kiezen voor een goedkoper abonnement, abonnementen op te zeggen die je niet gebruikt en content te downloaden om offline te bekijken, kun je flink wat geld besparen. Veel kijkplezier!