Het starten van een webwinkel

Geplaatst op 19-07-2022

Categorie: Computer en internet

Een webshop geeft klanten de mogelijkheid om producten online te bekijken en te bestellen. Het is eigenlijk een website in de vorm van een winkel, waarbij klanten kunnen inzoomen op een product om afbeeldingen en productinformatie te bekijken. En waarbij klanten de mogelijkheid krijgen om producten online aan te schaffen.

Met het PHP script van Vrolijk Internet Services kunt u zelf een webshop beginnen. De webshop zal uit verschillende onderdelen bestaan zoals het bezoekersgedeelte waarbij men eenvoudig kan zoeken naar producten. Men kan inzoomen op een product om meer informatie en meer afbeeldingen van een product te bekijken. Ook kan een product in de winkelwagen worden geplaatst. Daarbij geeft het script van Vrolijk Internet Services u de mogelijkheid om verschillende varianten bij een product aan te maken, zoals verschillende maten en verschillende kleuren die klanten via uw webshop kunnen bestellen.

Pas wanneer een betaling succesvol is verlopen zal de bestelling ook daadwerkelijk definitief gemaakt worden. Na een succesvolle betaling zult u een e-mail ontvangen met alle gegevens die u nodig heeft om de producten naar de klant te kunnen versturen.

Voor iedere bestelling zal het PHP script een factuur aanmaken. De aangemaakte facturen kunt u via de beheeromgeving opvragen en van alle facturen kunt u heel eenvoudig het PDF-bestand opslaan op uw computer. Ook ontvangt de klant de factuur per e-mail enkele ogenblikken nadat de bestelling definitief gemaakt is.

Het PHP script is zo in elkaar gezet dat u op een gebruiksvriendelijke wijze het uiterlijk van uw webshop kunt aanpassen. Tijdens de installatie van uw webwinkel zullen categorieën worden aangemaakt waarbinnen u de producten kunt plaatsen. U kunt deze categorieën gebruiken als u dat wilt maar dat hoeft niet. U kunt de categorieën, die tijdens de installatie worden aangemaakt, heel gemakkelijk verwijderen en vervolgens uw eigen categorieën aanmaken. Daarbij kunt u ook heel gemakkelijk een categorie onderbrengen bij een andere categorie. Zo kan een hoofdcategorie met de naam “Boeken” verschillende subcategorieën bevatten, zoals “Kinderboeken” en “Studieboeken”.